Demonstrasjoner i Polen for åttende dag på rad

Tusener demonstrerer i Warszawa for åttende dag på rad mot det omstridte lovforslaget som gir politikere makten over landets Høyesterett. Demonstrantene ber president Duda om å ikke godkjenne forslaget. Foto: Alik Keplicz / AP Photo / NTB scanpix
Tusener demonstrerer i Warszawa for åttende dag på rad mot det omstridte lovforslaget som gir politikere makten over landets Høyesterett. Demonstrantene ber president Duda om å ikke godkjenne forslaget. Foto: Alik Keplicz / AP Photo / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tusener demonstrerer i Warszawa for åttende dag på rad mot det omstridte lovforslaget som gir politikere makten over landets Høyesterett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrantene mener lovforslaget er et angrep på demokratiske verdier, og en måte for lederen for regjeringspartiet Lov og rettferdighet (PiS), Jaroslaw Kaczynski, å befeste sin makt på.

Søndag samlet folk seg foran presidentpalasset i den polske hovedstaden og oppfordret president Andrzej Duda om å ikke godkjenne lovforslaget. Dudas godkjenning er det eneste som gjenstår for å innføre den nye loven.

Flere verdensledere har reagert på det nye lovforslaget og har bedt landet om ikke å godkjenne det. EU-president og Polens eksstatsminister Donald Tusk har uttalt at den nye loven strider mot EUs verdier og skader Polens omdømme.

Ifølge polske medier var det også demonstrasjoner i andre byer rundt om i Polen, samt i andre land i Europa.

Personvernpolicy