Meny

E134 i Hjartdal åpnet igjen

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E134 i Hjartdal i Telemark er åpnet etter å ha vært stengt i ett døgn. Tankbilen som begynte å lekke propan etter å ha veltet, er fjernet, melder politiet.

Først var planen at propanen skulle overfylles fra den veltede tankbilen til en ny tankbil.

– Det går ikke, fordi tankbilen ligger slik at ventilen ikke er tilgjengelig. Brannvesenet har begynt å brenne gassen kontrollert, sa operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Sør-Øst politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

Den kontrollerte brenningen av propanen ble avsluttet rett før klokken 20 søndag. Deretter gjensto en del bergingsarbeid før veien kunne åpnes igjen, meldte politiet på Twitter.

Tankbilen med sju tonn propan veltet noen kilometer vest for Sauland sentrum i Hjartdal kommune lørdag kveld.

Sjåføren ble sendt til undersøkelse på legevakten på Notodden etter ulykken. En familie som bor i nærheten, ble evakuert. Ellers bor det svært få mennesker i nær ulykkesstedet. Lørdag kveld ble det meldt at det lakk fra utvendige rør bak på tankbilen. Det ble opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt tankbilen, og brannvesenet rekvirerte en kjemikaliebil med utstyr for å tette lekkasjer.

Propanen fraktes i flytende form, og lekkasjer kan forekomme i væskeform om de er store nok. Mattilsynet ble varslet fordi det er fare for at propanen kan lekke ut i elven Hjartdøla. Tilsynet vil orientere bønder som har dyr som beiter langs elva.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært