Åtte døde i Texas etter antatt menneskesmugling

Politiet i San Antonio etterforsker en antatt menneskesmugling etter at åtte personer ble funnet døde i en trailer på en parkeringsplass utenfor den amerikanske butikkjeden Walmart. Foto: Eric Gay / AP Photo / NTB scanpix
Politiet i San Antonio etterforsker en antatt menneskesmugling etter at åtte personer ble funnet døde i en trailer på en parkeringsplass utenfor den amerikanske butikkjeden Walmart. Foto: Eric Gay / AP Photo / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Åtte personer ble funnet døde i en trailertilhenger utenfor en butikk i Texas. Tilstanden er alvorlig for 20 andre som antas å være ofre for menneskesmugling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Totalt er 28 overlevende brakt til sykehus, opplyser politiet i San Antonio. Tilstanden beskrives som alvorlig eller svært kritisk for 20 av dem, og de skadde er sendt med helikopter til sju lokale sykehus for å behandles for heteslag og dehydrering.

Det skal ha vært minst 38 personer i tilhengeren, inkludert to barn i skolealder. Det ble tidligere meldt at to av de døde er barn, men politisjef William McManus i San Antonio-politiet opplyser til CNN at det er åtte voksne menn som er omkommet.

På en pressekonferanse sa McManus at det dreier seg om menneskesmugling. Ifølge politisjefen var det en ansatt i Walmart-butikken hvor traileren sto parker, som varslet politiet.

– Noen som var ombord i tilhengeren, henvendte seg til den ansatte og ba om vann. Han ga dem vann, og så ringte han politiet, sa McManus. Han omtaler saken som «en forferdelig tragedie».

Flere ble hentet

Overvåkingsvideoen fra parkeringsplassen viser at ulike kjøretøy hadde kommet for å hente noen av de overlevende som var ombord i tilhengeren, ifølge McManus. Det er ikke kjent hvor mange personer det er snakk om.

Det amerikanske departementet for innenlands sikkerhet er koblet inn i etterforskningen av saken. Immigrasjonsmyndighetene er også varslet.

Trailersjåføren er pågrepet, men myndighetene hadde søndag ikke gått ut med ytterligere informasjon om vedkommende. Myndighetene vet så langt ikke hvor traileren har kjørt fra, eller hvor lenge den har stått parkert.

– Ikke en isolert hendelse

McManus sa søndagens tragedie «dessverre ikke er en isolert hendelse. Dette skjer relativt ofte på natta». I 2003 døde 19 personer i en overopphetet lastebil, da de skulle fraktes til Houston fra Sør-Texas, nær den mexicanske grensen.

– Denne gangen er det heldigvis overlevende, sa politisjefen.

Det skal ikke ha vært et fungerende klimaanlegg i trailertilhengeren der personene ble funnet. Temperaturene i San Antonio, som kun ligger noen timers kjøretur fra grensa til Mexico, falt ikke under 32 grader før etter klokka 22 lørdag kveld.

Titusener migranter fra Mexico og Sentral-Amerika forsøker å komme seg inn i USA hvert år.

Personvernpolicy