Taliban-opprørere angrep sykehus i Afghanistan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Taliban drepte leger og pasienter før de satte fyr på et sykehus i Ghor-provinsen, ifølge lokale myndigheter. Opprørerne har erobret to nye distrikter i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti til tolv leger og pasienter, blant dem barn, ble drept da Taliban åpnet ild inne i distriktssykehuset i Taywara søndag, ifølge et medlem av provinsrådet i Ghor.

– Hva hadde disse barna gjort dem? spør Abdul Basir Qaderi.

En talsmann for guvernøren i Ghor sier afghanske sikkerhetsstyrker har foretatt en taktisk tilbaketrekning, men bedyrer at de vil innlede en offensiv for å gjenerobre Taywara snart.

Taliban-opprørere erobret Taywara sentralt i Afghanistan søndag. Lørdag kveld inntok de distriktet Kohistan i Faryab-provinsen nordvest i landet.

Ghor-provinsens helsesjef, Ghulam Nabi Yaghana, forteller at Taliban-krigere gjennomsøkte distriktets eneste sykehus på jakt etter sårede regjeringssoldater de kunne drepe. Han sier han har fått rapporter om fire eller fem drepte pasienter i det avsidesliggende distriktet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Taliban sier i en uttalelse at 46 regjeringsstyrker ble drept i erobringen av Taywara. Ingen av tallene har latt seg bekrefte fra uavhengig hold.

Taywara-distriktet kom under angrep fra Taliban torsdag. Nesten 70 afghanske soldater eller politifolk ble drept og rundt 30 såret i kampene, opplyser nestlederen i provinsrådet i Ghor.

Taliban har de siste dagene også utført titalls angrep i det nordlige Afghanistan og legger press på regjeringsstyrkene langt utenfor opprørernes tradisjonelle kjerneområder sør og øst i landet.