Meny

Veltet tankbil lekker propan i Telemark

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det lekker fra en veltet tankbil som er lastet med 7 tonn propan i Hjartdal i Telemark, melder politiet.

– Det er uklart om det er hull på selve tanken, men det lekker fra to hull i utvendige rør bak på tankbilen, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Sør-Øst politidistrikt til NTB. Det er ingen umiddelbar brannfare, men gassen er brennbar. Brannvesenet jobber på stedet.

– Vi jobber med å sikre stedet. Det er en kjemikaliebil med utstyr for å tette lekkasjer på vei, sier underbrannmester Oddbjørn Wikan ved 110-sentralen i Telemark til NTB.

– Etter det vi foreløpig vet er lekkasjen i gassform, sier Wikan. Propanen fraktes i flytende form, og lekkasjer kan forekomme i væskeform om de er store nok.

Mattilsynet er varslet fordi det er fare for at propanen kan lekke ut i elven Hjartdøla. Mattilsynet skal varsle bønder som har dyr som beiter langs elva, opplyser politiet.

Tankbilen veltet på E134, 2 til 3 kilometer vest for Sauland sentrum i Hjartdal kommune. Det er ikke kjent hvorfor ulykken skjedde, men det er en skarp sving i området. Sjåføren er sendt til legevakten på Notodden for en sjekk. Veien er stengt.

– Firmaet som eier tankbilen er varslet og de kjører opp en tom tank for å fylle propanen over på den. Men den er langt unna, så det kan ta et par timer, sier Aaltvedt.

I tillegg er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap varslet, slik prosedyren er i slike tilfeller. Så langt har politiet vurdert at det ikke er behov for å evakuere noen beboere. Det bor ingen nært ulykkesstedet.

Populært