Meny

Mann skutt på Grünerløkka i Oslo

En person er skutt på Birkelunden i Oslo Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ligger på Ullevål sykehus med alvorlige skuddskader etter en skyteepisode ved Birkelunden på Grünerløkka i Oslo. Politiet leter etter gjerningspersoner.

Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner.

På bakgrunn av spor der den skadde mannen ble funnet, tok politiet seg inn i en leilighet i Falsens gate i etterkant av hendelsen. Det er imidlertid verken klart hvor skytingen fant sted eller hvem som står bak.

– Vi har rykket ut til melding om at en person er skutt. Én person er kjørt til sykehus med mulige skuddskader, opplyste Oslo-politiet på Twitter.

Meldingen om den angivelige skytingen kom klokken 16.03 lørdag ettermiddag.

– En person er blitt skutt med pistol i lysken. Gjerningspersonen er sett løpende bort fra stedet. Vi vet veldig lite foreløpig, sa politiets innsatsleder på stedet, Christian Bortne, til NRK.

Politiet skal ha fått inn flere meldinger fra vitner i området. 

Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen, kan ikke si noe om alvorlighetsgraden på skaden til mannen. Skaden er i lysken.

– Vi søker etter en eller flere gjerningsmenn. Stedet mannen ble funnet er ikke nødvendigvis åstedet, sier Pedersen til NTB.

Et område i nærheten av Toftesgate er avsperret.

Et vitne VG har snakket med, forteller at han hørte skrik før han så en mann komme løpende. Det skal ifølge vitnet være den skadde personen.

– Jeg hørte flere rundt ham si at han var skutt. Det var mye blod, sier vitnet til avisen.

Saken oppdateres.

Populært