Meny

Fem lettere skadd i branner i Bergen og Oslo

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av de 14 evakuerte fra en brann i Bergen natt til lørdag ble kjørt til legevakt grunnet opphold i røyk. Også i Oslo ble to personer lettere skadd i brann.

Evakueringen fant sted i Stadionveien i Laksevåg der det ble meldt om mye røyk fra en leilighet i 1. etasje klokka 2.23. Etter hvert viste det seg at brannen var i en kjeller. Ilden ble slukket etter en drøy halvtime.

Trafikken ble en periode stengt i deler av området mens brannvesenet arbeidet på stedet. Det er ordnet innkvartering for de evakuerte.

I Oslo brant det også natt til lørdag. Det ble først meldt om brann i en søppelsjakt i Nydalen ti minutter før midnatt natt til lørdag. Brannen viste seg å være i en vegg inne i et solstudio.

– Det er for tidlig å si noe om brannårsaken her, men det synes på det rene at den ikke er påtent, sier operasjonsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt til NTB.

I alt 26 personer ble evakuert fra en boligblokk som ligger vegg i vegg med solstudioet. To av dem hadde våknet opp med røyk inne på rommene sine og er kjørt til Ullevål sykehus med lettere skader.

Etter tre kvarters tid hadde brannvesenet kontroll over ilden.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært