Meny

Russisk-kinesisk militærøvelse i gang i Østersjøen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland og Kina har begynt på en ukelang militærøvelse i Østersjøen. 

Kina og Russland har hatt militærøvelser sammen siden 2012, men dette er første gang i historien de to landene har en felles øvelse i Østersjøen. Ifølge BBC befinner det seg nå tre kinesiske krigsfartøy i havområdet.

Det russiske forsvarsdepartementet opplyser at militærøvelsens intensive fase først begynner neste uke.

Russland har strebet etter et bedre forhold med Kina de siste tre årene. Både Russland og Kina er medlem av militæralliansen Shanghai Cooperation Organisation (SCO), som ble grunnlagt i 2001.

De siste årene har Russland økt den militære aktiviteten i Baltikum. Det har bekymret de tidligere Sovjet-landene Estland, Latvia og Litauen. Det har også skapt debatt i Sverige og Finland om de skal bli medlem av NATO.

Det danske forsvaret sa fredag at de eskorterte fire russiske marinefartøy, inkludert en ubåt med atomvåpen gjennom dansk farvann og til Østersjøen. Det er ikke kjent om disse fartøyene kommer til å delta i øvelsen med Kina.

Populært