Meny

Advokaten som møtte Trumps sønn, har representert russisk etterretning

STORMER: Donald Trump jr. og faren Donald Trump er i hardt vær. Foto: Jewel Samad / AFP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske advokaten som møtte Donald Trump jr. under valgkampen i 2016, har representert en militær enhet underlagt russisk etterretningstjeneste, melder AP.
Den russiske advokaten Natalia Veselnitskaya. Foto: Yury Martyanov / AFP

President Donald Trumps sønn og valgkampleder Manafort må onsdag vitne i Senatet på grunn av at de 9. juni møtte den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja i Trump Tower i New York.

Donald Trump junior, sønnen til USAs president, mottok 3. juni 2016 en epost om «potensielt skadelig» informasjon om Hillary Clinton.

I eposten hevdes det at russiske myndigheter har informasjon som kan være skadelig for Clinton, blant annet om hennes egne forbindelser til Russland. Tilbudet er del av «Russland og landets regjerings støtte til Trump», ifølge eposten den britiske musikkpublisisten sendte Trump junior i fjor sommer.

Trump junior sier han møtte advokaten fordi hun sa hun hadde opplysninger som kunne svekke farens motkandidat under valgkampen, Hillary Clinton.

Avslørt av rettsdokumenter

Det er rettsdokumenter fra 2011 og 2012, som AP har fått tilgang på, som avslører at Veselnitskaja representerte en enhet drevet av det russiske etterretningsorganet FSB i en tvist om eiendomsrett.

Domstolen dømte i den andre partens favør, et føderalt eiendomsselskap, som fikk tilbake sitt eierskap over en bygning som hadde vært okkupert av en militær enhet.

Har nektet for bånd til regjeringen

Advokaten nektet da for å ha noen bånd til Russlands regjering, selv om mannen som arrangerte møtet, sa at han hadde informasjon fra russiske justismyndigheter.

Det samme har president Donald Trump gjort. På en pressekonferanse i Paris sa presidenten følgende:

– Sønnen min er en fantastisk ung mann. Han tok et møte med en russisk advokat, ikke en russisk regjeringsadvokat, men en russisk advokat. Det var et kort møte, sa Trump og fortsatte:

– Jeg tror de fleste ville takket ja til møtet. Ingenting kom ut av møtet, pressen har laget noe stort ut av hva veldig mange ville gjort, sa Trump.

Les også: USA-ekspert: – Dette er et viktig veiskille

Se video: Trump om Russland-møtet: – De fleste ville takket ja

Populært