Meny

IMF godkjente nytt milliardlån for Hellas

IMF godkjente torsdag et nytt låneprogram på 1,8 milliarder dollar til Hellas, men frigjør ikke midlene umiddelbart. Her et bilde fra Athen tatt denne uka. Foto: AP / Petros Giannakouris / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale pengefondet (IMF) godkjente torsdag et nytt låneprogram på 1,8 milliarder dollar til Hellas, men frigjør ikke midlene umiddelbart.

Lånet er en del av et kompromiss mellom Hellas og landets kreditorer etter at den greske regjeringen gikk med på å gjennomføre enda flere budsjettkutt.

I juni ble det klart at finansministrene i eurosonen gir Hellas 8,5 milliarder dollar i krisehjelp. Kreditorene i eurosonen har godtatt et prinsipp om at det gjeldstyngede landet skal få bruke mer penger på velferd hvis budsjettmålene nås eller overstiges.

Hellas har siden 2010 vært avhengig av kriselån fra europeiske land og IMF. Kreditorenes betingelser for å gi lånene, har vært kraftige innstramminger og omfattende reformer.

Lånet på 8,5 milliarder dollar ble godkjent forrige uke – akkurat i tide for landet til å betale en samlet gjeld på 7 milliarder euro.

(©NTB)

Populært