24-åring erkjenner at han drepte kjæresten

Den 24 år gamle mannen som er siktet for å ha drept samboeren i denne hytta i Hallingdal, erkjenner drapet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Den 24 år gamle mannen som er siktet for å ha drept samboeren i denne hytta i Hallingdal, erkjenner drapet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 24 år gamle mannen som er siktet for å ha drept samboeren i ei hytte i Hallingdal tirsdag, erkjenner drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har erkjent de faktiske forhold. Det han har sagt stemmer med bevisbildet for øvrig, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Mannen har forklart at han husker lite av selve handlingen. Videre har han forklart at han ønsket å ta sitt eget liv etter drapet. Politiet har gjennomført de første avhørene av ham etter at samboeren ble funnet drept i hytta på Sørbølfjellet i Flå i Buskerud.

Les også: Forsvarer: – For siktede er det helt uforståelig, og han kan ikke fatte at det har hendt

Etter drapet kjørte mannen fra hytta i en bil og krasjet på riksvei 7 nær Gulsvik. Han satt fastklemt i bilen og skal ha oppført seg utagerende og snakket usammenhengende.

– Han har sagt at formålet med kjøreturen var å ta livet av seg. Men det er uklart hva som har skjedd underveis, sier hans forsvarer, advokat Sindre Løvgaard.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet tror de også vet hvorfor 24-åringen drepte kjæresten. De har oppnevnt rettspsykiatere for å få vurdert mannens psykiske helse.

Les også: Mannen som er siktet for drapet i Flå kan ikke avhøres

– Vi har brakt på det rene et motiv, sier Omholt, men ønsker ikke å gå mer inn på hva det er.

Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Ringerike tingrett i Hønefoss fredag ettermiddag.

Les også: Mann funnet død i Flå