Meny

VALG2017

Nestleder i KrF fraråder regjeringssamarbeid med Ap

KrF-ledelsen mener gjennomslagene har vært mange for partiet i perioden som har gått. Her er nestleder Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad sier det er uklokt å sitte i en eventuell regjering med Arbeiderpartiet. 

– Jeg er veldig komfortabel med at partiet peker så tydelig på et sentrum-høyre-samarbeid. Jeg tror det ville vært uklokt å gjøre noe annet, så jeg synes det er den strategien vi bør holde godt og trygt fast på, sier Ropstad til NRK.

SV, Frp og Arbeiderpartiet trekkes av Ropstad fram som hovedmotstanderne til KrF under valgkampen. Han legger samtidig til at KrF ikke er glad i å plukke ut hovedfiender, men heller ønsker å få fram egen politikk.

– På grunn av der vi ligger i norsk politikk, er det mange som i hvert fall akkurat nå er veldig interessert i å samarbeide med KrF, som gjør at det ikke nødvendigvis ikke blir så mye basketak mellom KrF og andre partier, sier han.

Les også: Ropstad:  – Det er flere som egentlig er sentrumsvelgere

Tidligere har partileder Knut Arild Hareide gitt uttrykk for at partiet ikke ønsker en ny samarbeidsavtale lik den partiet har inngått med Høyre/Frp-regjeringen. Aller helst ønsker han seg en bred sentrum-høyre-regjering, ikke ulik Kjell Magne Bondeviks andre regjering.

– Vi ønsker en KrF-Høyre-regjering med så mange sentrumspartier som mulig. Klarer vi ikke det, så går vi mest sannsynlig i opposisjon, sa Hareide.

Innsikt:    Dette er partienes viktigste vedtak for valget

Quiz:    Hva kan du om de politiske partiene i Norge?

Populært