Meny

To helt spesielle politijakter fant sted denne uken

Biljakten endte udramatisk da elbilen gikk tom for strøm. Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tenåringer ble satt i arrest etter  ganske treg biljakt fra Trondheim til Melhus, mens en mann i Nes på Romerike ble anmeldt kort tid etter han ble innhentet av en svømmende politimann.

Noen politiaksjoner er mer uvanlig enn andre, og denne uken måtte politiet i Trøndelag og betjenter på Nes lensmannskontor ut på hver sin spesielle politijakt.

Utladet elbil

I Fossgrenda i Trondheim natt til torsdag stjal en 18 år gammel mann og hans 17 år gamle kompis en elbil og flere nøkler etter å ha brutt seg inn på Witro Bil, skriver Adressa.

– De ble påtruffet på Heimdal klokken 03.03. Da patruljen forsøkte å stanse dem, stakk de fra stedet, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt til Adressa.

Biltyvene kom ikke så langt etter at de forsøkte å rømme fra politiet. 

– Flere biler deltok fra politiet. Det var en elbil de stakk av i, så det ble ikke stor dramatikk. Det gikk saktere og saktere, og til slutt ble det stans da den gikk tom for strøm, sier Holingen.

La på svøm

På tirsdag ønsket politiet i Nes i Ringerike å komme kontakt med en mann i 30-årene som slettes ikke ville ha noe med politiet å gjøre. Mannen la seg derfor på svøm i Sagstusjøen, skriver Raumnes

Patruljen på land vurderte at mannen burde reddes, og en politimann kastet seg ut i vannet og svømte etter mens kolleger fulgte med og observerte fra land med kikkert.

 – Gummibåten til brannvesenet var ikke på plass da mannen kastet seg i vannet, men tjenestemannen tenkte vel at han ikke hadde noe tid å miste, sier politiførstebetjent Gunnar Foseid ved Nes lensmannskontor til VG.

Etterhvert ble politihelikopter, brannvesen og ambulanse med på aksjonen, og de fikk innhentet mannen i skogkanten.

Anmeldt og arrestert

Den svømmende mannen i Nes ble anmeldt for politivold etter hendelsen. Da han ble innhentet sparket han nemlig en politimann i skrittet, mens flere andre ble dyttet ut i vannet, ifølge avisa Raumnes.

Tenåringen på biltur ble satt i arrest og siktet for bilbrukstyveri og innbrudd. Sjåføren ble også siktet for ruskjøring og kjøring uten gyldig førerkort.

Ingen personer eller kjøretøy ble skadet under biljakten, ifølge Adressa.

Populært