Meny

Klatrere har sittet tolv timer værfast på fjellhylle i Lofoten

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et redningshelikopter måtte onsdag kveld avblåse et forsøk på å berge ned to klatrere som satt fast på en fjellhylle i Lofoten.

Redningshelikopteret forsøkte like før 19-tiden onsdag å hente klatrerne ned, men ble forhindret av tett tåke og vanskelig redningsforhold. Helikopteret befant seg onsdag kveld i området og ventet på bedre vær.

Svolvær Alpine Redningsgruppe bistår også i aksjonen.

To svenske klatrere i 20-årene hadde overnattet oppe på fjellet før de begynte å ta seg ned onsdag morgen. Rundt klokka 9 tok de kontakt med nødetatene.

– Det ble for glatt, og de ble sittende fast på en fjellhylle. De kommer seg verken opp etter ned, sier operasjonsleder Jon Inge Moen i Nordland politidistrikt til NTB.

Redningsaksjonen har pågått siden onsdag morgen. Til nå har tett tåke gjort helikopterredning umulig, og klatremannskaper når heller ikke fram til stedet. Klatrerne befinner seg på en fjellhylle på Vågakallen i nærheten av Kabelvåg. Fjelltoppen er 942 meter over havet, og det er rundt fem grader i området.

– Vi har vært i kontakt med dem på telefon. De har sagt at de er kalde og våte og har lite mat. Vi kommer verken inn med mannskaper eller helikopter. I tillegg til dårlig sikt, er det vått og sleipt, noe som gjør at det ikke er trygt for mannskapene å klatre ned dit, sier Moen.

Populært