Meny

Flå-drapet

Forsvarer: – For siktede er det helt uforståelig, og han kan ikke fatte at det har hendt

Politiet i Nordre Buskerud har iverksatt drapsetterforskning på en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune, etter at en person fortalte til politiet at han hadde drept sin kjæreste.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 20-årene som er siktet for drapet på kjæresten sin i Flå i Hallingdal, sier ifølge sin forsvarer at han er helt knekt. 

Advokat Sindre Løvgaard forsvarer den drapssiktede mannen i 20-årene. Siktede har sittet i avhør onsdag ettermiddag og kveld.

– Han forteller at det mest sannsynlig er han som har gjort det, men det er begjært etterforskningstiltak for å avklare om han var tilregnelig, eller om han kan ha vært i psykose. Han vil ta endelig stilling til skyldspørsmålet når slike undersøkelser er gjennomført, sier Løvgaard til NTB.

Løvgaard sier siktede er svært psykisk nedbrutt etter hendelsen. Han sier videre at det ikke har kommet fram noe mulig motiv for drapet.

 – For siktede er det helt uforståelig, og han kan ikke fatte at det har hendt, selv om han på en måte innser at han kan ha drept kjæresten sin, sier Løvgaard til Dagbladet.

Til VG sier forsvareren at siktede er "helt knekt".

– Dette var dama han har vært glad i. Han er helt knust og fatter ikke at dette kan ha skjedd, sier Løvgaard til avisen. 

Den drapssiktede mannen kolliderte i 8.30-tiden tirsdag morgen med en annen bil på riksvei 7 ved Gulsvik i Flå i Hallingdal.

Sittende fastklemt i ulykkesbilen, fortalte mannen at han nettopp hadde drept kjæresten sin på ei hytte. Kort tid etter fant politiet kvinnen død. Siktede har vært innlagt på sykehus etter trafikkulykken.

Bakgrunn:  Mann siktet for drap på kjæresten i Hallingdal

Styrket teorien

Politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt Omholt sier til NRK at de ikke kan gå ut med så mange detaljer om forklaringen enn så lenge.

– Men vi mener det han har forklart har styrket vår teori om at han er gjerningsmannen i denne saken, sier Omholt.

Tirsdag bekreftet Omholt at en av politiets teorier er at drapet skjedde på morgenen, trolig rett før mannen satte seg i bilen og kjørte fra åstedet.

Trafikkulykke

Politiet jobber nå ut fra to teorier knyttet til trafikkulykken. Enten var det en ulykke, eller så valgte siktede å kollidere med en annen bil, ifølge en pressemelding fra politiet. Tekniske undersøkelser på stedet, siktedes forklaring og personene som satt i den andre bilen er ventet å gi svar på hva som skjedde.

Rundspørring

Omholt opplyste overfor NTB onsdag at politiet er ferdige med rundspørringen på hyttefeltet, og det gjennomføres vitneavhør av flere personer. De tekniske undersøkelsene på åstedet ferdigstilles torsdag.

– Det er flere vitner som har forskjellig informasjon, sa Omholt, og la til at det dreier seg både om hyttenaboer og involverte i trafikkulykken. Han sa rundspørringen også har gitt observasjoner som politiet anser som interessante.

Politiet har også fått inn elektronisk informasjon, både fra teleselskap, bompasseringer og kameraovervåking fra ulike steder. Politiet ønsker ikke å si noe om

Jevngamle

Omholt sa politiet ikke ønsker å gå ut med ytterligere informasjon om omstendighetene rundt hendelsen så tidlig i etterforskningen.

Den drapssiktede mannen og avdøde er begge født på 1990-tallet og er norske statsborgere. 

Politiet har opplyst at både siktede og avdøde bodde i Østfold. Ifølge NRK var de var på ei hytte som eies av drapssiktedes familie.

Alle de pårørende er onsdag varslet om hendelsen.

Siktede skal framstilles for varetektsfengsling fredag.

Politiet i Nordre Buskerud har iverksatt drapsetterforskning på en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune, etter at en mann fortalte til politiet at han hadde drept sin kjæreste. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Populært