Meny

Sen straffe berget Frankrike

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike, kanskje den største EM-favoritten av alle, avga nesten poeng mot Island tirsdag. Eugénie Le Sommer gjorde 1-0 på straffe fire minutter før slutt.

Island brukte fysikken til å temme de franske favorittene gjennom mesteparten av kampen, men Islands innbytter Elin Jensen var litt for røff i behandlingen av Amandine Henry og ble straffet for det.

Jensen hadde vært på banen bare noen minutter da hun ble ulykkesfugl med sin klønete inngripen. Le Sommer, som er Ada Hegerbergs spissmakker i Lyon, la ballen til rette og skjøt den i mål.

– Jeg vil gratulere Island, som viste med mot, hjerte og ferdigheter. Vi visste at det ville bli tøft mot dem, sa Frankrikes landslagssjef Olivier Echouafni.

– Det er alltid vanskelig i åpningskampen, så dette var et godt resultat for oss. Vi vet at vi må heve oss, men vi holdt nullen og skapte omtrent 20 sjanser. Vi slet med Islands aggressive spill, men presset vårt ble belønnet med en scoring.

Frankrike hadde 67 prosent ballbesittelse og 21-4 i avslutninger, men fant ingen vei forbi tidligere Avaldsnes- og LSK-keeper Gudbjörg Gunnarsdóttir før Le Sommer fikk skyte fritt fra 11 meter.

En million

Nærmest var det franske laget da Wendie Renard i det 74. minutt ruvet over forsvaret på et hjørnespark, men nikket rett i tverrliggeren.

Islands landslagssjef Freyr Alexandersson var stolt av sine spillere.

– Ikke bare var vi sterke defensivt, men mine spillere var utrolig modige. De holdt seg 100 prosent til kampplanen. Vi kom til de sjansene vi håpet mot verdens beste lag defensivt. Vi er sprekkeferdige av stolthet over atmosfæren våre tilhengere skapte, sa han.

– Uansett om man er kvinne eller mann, svart eller hvit, er vi alle islendinger. Det er et privilegium å være del av islandsk fotball nå. Det føltes som vi hadde en million supportere i dag, og vi skal få stadion til å riste mot Sveits lørdag.

Gress og kaffe

Med seieren tok Frankrike et første steg mot å innfri ambisjonen om å vinne sin første internasjonale tittel, men Island var veldig nær å stjele ett poeng.

– I morgen kommer kaffen til å være varm og gresset grønt. Vi gleder oss til treningen, og vi gleder oss til lørdag, sa Alexandersson.

Etter at 12 av de 16 lagene i sluttspillet har vært i aksjon, har fortsatt intet lag vunnet en kamp med mer enn ett måls margin. Frankrike og Østerrike topper gruppen sammen etter at sistnevnte overrasket med 1-0 over Sveits tidligere tirsdag.

(©NTB)

Populært