Meny

Mannen som er siktet for drapet i Flå kan ikke avhøres

Politiet i Nordre Buskerud har iverksatt drapsetterforskning på en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune etter at mann fortalte politiet at han hadde drept kjæresten sin. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for å ha drept kjæresten sin i Flå i Hallingdal, vil trolig ikke kunne avhøres før tidligst onsdag. 

– Siktede ligger på sykehus etter trafikkulykken han var involvert i. Han vil mest sannsynlig ligge der hvert fall fram til i morgen, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Den drapssiktede mannen kolliderte i 8.30-tiden tirsdag morgen med en annen bil på riksvei 7 ved Gulsvik i Flå i Hallingdal. Sittende fastklemt i et bilvrak, fortalte den nå siktede mannen at han nettopp hadde drept kjæresten sin på ei hytte. Kort tid etter fant politiet kvinnen død.

Ifølge NRK ble mannen brakt til sykehus og lagt i kunstig koma i etterkant av trafikkulykken. Skadene hans skal ikke være livstruende.

Mannen skal avhøres med en gang han er i stand til det, opplyser politiet. Det er tatt blodprøver av ham for å avdekke om han kjørte i påvirket tilstand, skriver TV 2.

Hytteturister

Politiet mener drapet skjedde tirsdag morgen, trolig rett før mannen satt seg i bilen og kjørte fra åstedet, bekrefter politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt overfor NTB.

– Det er én av teoriene vi jobber med, sier Omholt.

TV 2 opplyser at vitner har observert lys i hytta mandag kveld.

Den drapssiktede mannen og avdøde er begge født på 1990-tallet og er norske statsborgere. Omholt vil ikke gi noen ytterligere detaljer om de to, fordi alle pårørende ikke var varslet tirsdag.

De to var på stedet som hytteturister og er ikke hjemmehørende i området.

Kripos bistår

Advokat Sindre Løvgaard ventet tirsdag ettermiddag på å bli oppnevnt som forsvarer i drapssaken, og hadde ikke fått snakket med siktede da NTB kontaktet ham.

– Jeg kan ikke gi noen kommentarer om verken ham eller saken før jeg har snakket med ham, sier Løvgaard.

Politiet gjennomfører nå en rekke etterforskningsskritt for å kaste ytterligere lys over drapet og hendelsesforløpet, blant annet rundspørring blant hyttenaboene på feltet der paret oppholdt seg.

Kripos er koblet inn i saken og skal bistå lokale krimteknikere med tekniske undersøkelser på åstedet.

– Vi ransaker også siktedes bolig og undersøker elektroniske spor, blant annet etter mobilbruk og bompasseringer, sier Omholt.

Populært