Meny

Ekstremhopperen er i ekstase etter rekord-fall fra Kjerag

Se video: Spanske Carlos hyler av glede etter Norges-hoppet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spansk ekstremsportutøver satte verdensrekord i strikkhopp fra norske Kjerag i Lysefjorden. Se det utrolige rekordhoppet her.

Lysefjorden i Rogaland har blitt et svært populært reisemål for adrenalinsugne verden over.

Den siste uken har et lag med utenlandske hoppere kastet seg ned fjellsidene i 571 meter.

Hopperlaget Dreamwalker utfører en spesiell type strikkhopp med tau som muliggjør hopp fra ekstreme høyder. Stupende ut fra en egenprodusert rampe ble det verdensrekord for spanske Carlos Torija Muñoz. Kjerag-hoppet var på hele 571 meter, der 424 meter var i fritt fall. Dette skal være det lengste hoppet av dette slaget som er gjort.

– Jeg er veldig forøyd med at vi fikk til dette. Et så høyt hopp er det ingen tidligere som har gjort med strikk og tau, sier Muñoz til NRK.

CNN: Norge har det vakreste naturlige underverket

Hopplaget arrangerer en unik type strikkhopp. Her med sin egen rampe, og to tau festet lenger nede. Foto: Barbara Wasicka / Dream Walker

Det minste lille feilberegning med foten, hånden eller hodet kan lede til katastrofe. Når du flyr så nære steinveggen må sinnet ditt være klart, skriver Dream Walker på sin Facebook-side.

Målet for Dream Walker, som holder til i Polen, er å flytte seg rundt med riggen sin mellom 80 av de flotteste stedene i verden. Kjerag er det 20. stedet i turneen, og de tenker å returnere også neste år.

Se også: Simens (18) dronevideo fra Kjerag et sett av millioner

Se også: Her kan du ta et av verdens største strikkhopp

Reise
Populært