Meny

Trump truer Venezuela med økonomiske sanksjoner

Donald Trump kaller Venezuelas president en dårlig leder. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump advarer Venezuela mot økonomiske sanksjoner dersom landets president Nicolás Maduro gjennomfører de planlagte grunnlovsreformene. 

Den amerikanske presidenten sier Maduro er en «dårlig leder med drømmer om å bli diktator».

– USA vil ikke stå og se på at Venezuela faller sammen. Hvis Maduro gjennomfører de planlagte grunnlovsendringene 30. juli, vil det føre til umiddelbare økonomiske sanksjoner, sier Trump i en offisiell uttalelse.

Maduro har tatt initiativ til en folkeavstemning som skal holdes 30. juli. Da skal velgerne stemme over Maduros forslag om å etablere en forsamling med 545 medlemmer som skal kunne endre grunnloven fra 1999.

Nærmere 7,2 millioner stemte i søndagens symbolske folkeavstemning, som landets nasjonalforsamling tok initiativ til. På forhånd hadde opposisjonen håp om at 10,5 millioner av i alt 19 millioner stemmeberettigede ville benytte anledningen til å avvise Maduros politiske prosjekt.

Nasjonalforsamlingen er kontrollert av opposisjonspartier som er sterkt kritiske til Venezuelas venstreorienterte president. 98 prosent av de 7,2 millionene som stemte var imot Maduros forslag, ifølge opposisjonen.

(©NTB)

Populært