Meny

Troelsgaard sikret dansk seier

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sanne Troelsgaard ble matchvinner da Danmark slo Belgia 1-0 i fotball-EM for kvinner søndag.

Dermed er det Danmark og Nederland som topper gruppe A etter at begge lag vant sin åpningskamp 1-0.

Nederland slo de norske kvinnene med samme sifre tidligere søndag. Shanice van de Sanden ble matchvinner med sin scoring etter 66 minutter.

Danmark tok ledelsen ved hjelp av en belgisk keepertabbe etter bare fem minutter. Justien Odeurs vippet unødvendig et frispark fra Pernille Harder i tverrliggeren, og Troelsgaard fikk det enkelt med å nikke inn returen.

– Det var en stor følelse å score. Pernille slo et flott frispark, og ti sekunder senere lå jeg på gresset med alle de andre spillerne oppå meg, sa Troelsgaard.

Heldig

Etter scoringen overtok Belgia initiativet i kampen, og danskene var heldige som unngikk baklengsmål. Etter en dårlig dansk klarering sto tre belgiere i kø for å score, men de lyktes ikke.

– Vi hadde for stor respekt fra start, men vi kom tilbake og fortjente ikke å tape. Jeg er stolt av spillerne, men mot Norge må vi være på topp fra første minutt, sa Belgias landslagssjef Ives Serneels.

Tidlig i annen omgang måtte Danmarks keeper Stina Lykke gjøre en praktredning da hun avverget Janice Caymans avslutning.

Fortjent

– Vi spilte en god første omgang og fortjente å lede. Etter pause skapte Belgia problemer for oss, men mine spillere kjempet hardt for seieren. Jeg er glad på vegne av Sanne, som mistet forrige EM av personlige årsaker. Hun spilte en stor kamp, sa Danmarks landslagssjef Nils Nielsen.

Danmark møter Nederland i neste gruppespillskamp, mens Norge da spiller mot Belgia. I siste runde møtes Danmark og Norge i det som kan bli en avgjørende kamp for hvilket lag som avanserer fra gruppen.

(©NTB)

Populært