FN-innsatt regjering ønsker valg i Libya i 2018 

Libyas statsminister ønsker et nytt politisk landskap for landet sitt og vil utskrive nyvalg i mars neste år. Her fra Sirte i Libya i fjor. Foto: AP / Manu Brabo / NTB scanpix
Libyas statsminister ønsker et nytt politisk landskap for landet sitt og vil utskrive nyvalg i mars neste år. Her fra Sirte i Libya i fjor. Foto: AP / Manu Brabo / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Libyas statsminister ønsker et nytt politisk landskap for landet sitt og vil utskrive nyvalg i mars neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kamper mellom militante grupper og politisk rivalisering har gjort gjenreising i det voldspregede landet vanskelig. Den FN-innsatte regjeringen har hatt problemer med å få kontroll siden de begynte sitt arbeid i Tripoli i fjor.

Statsminister Fayez al-Sarraj kunngjorde i en TV-sending lørdag at det kommer til å bli holdt valg i 2018. Ifølge statsministeren skal det velges en ny president og et parlament som kan sitte i tre år. Sarraj sa at den nåværende regjeringen vil sitte fram til valget neste år.

Han sa også at manglende sikkerhet i Libya er et av landets største problemer, og at myndighetene gjorde en feil da de ikke avvæpnet militante grupper etter opprøret der Muammar Gaddafi ble styrtet og drept.

Personvernpolicy