Senatet har utsatt avstemning om ny helsereform

Mitch McConnell bekrefter at avstemningen om det nye forslaget til helsereform er utsatt. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Mitch McConnell bekrefter at avstemningen om det nye forslaget til helsereform er utsatt. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske senatet bekreftet sent lørdag kveld at avstemningen som var planlagt kommende uke, blir utsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser Republikanernes leder i Senatet, Mitch McConnell, til The New York Times.

Beslutningen skyldes at John McCain ikke vil være i stand til å delta på avstemningen. Han har fortsatt ikke kommet seg etter en operasjon han hadde i øyet på fredag.

Uten McCains stemme vil Republikanerne ikke ha stemmer nok til å endre på tidligere president Barack Obamas helsereform «Obamacare».

Uten McCain vil republikanerne kun ha 49 potensielle stemmer i Senatet ettersom samtlige demokrater (48) og to republikanere hadde stemt nei.

Å erstatte forgjengerens helsereform er blant president Donald Trumps hjertesaker, men forslaget har fått kraftig kritikk fra flere hold. Selv om deler av Obamacare foreslås bevart, vil reformutkastet som nå ligger på bordet i Senatet, strupe brorparten av finansieringen. I tillegg kan Medicaid, den statlige sykeforsikringen for fattige og funksjonshemmede, bli faset ut.