Meny

Trump ansetter spesialrådgiver i Russland-saken

President Donald Trump brukte lørdagen på kvinnenes US Open-turnering i Golf. Samme dag ble det også klart at han har ansatt Ty Cobb som spesialrådgiver i forbindelse med Russland-etterforskningen. Foto: Julie Jacobson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump kunngjorde lørdag sin nye spesialrådgiver som skal ta seg av problemer knyttet til Russland-saken.    

Ty Cobb, partner i advokatfirmaet Hogan Lovells i Washington, blir en viktig brikke for de ansatte i Det hvite hus, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Cobb skal ta seg av mediehenvendelsene som angår den pågående etterforskningen om Russlands påståtte innblanding i fjorårets presidentvalg, ifølge flere amerikanske medier.

Kunngjøringen om ansettelsen kommer etter en turbulent uke der Trumps eldste sønn har frigitt eposter som omhandlet potensielt skadelig informasjon om Trumps motkandidat Hillary Clinton. Trump jr. møtte en russisk advokat som angivelig skulle ha informasjon om Clinton, men han har tilbakevist at han fikk relevant informasjon fra møtet. President Trump har avvist at han visste om møtet.

Cobb vil jobbe med Trumps advokat Marc Kasowitz, som representerer presidenten i Russland-etterforskningen.

(©NTB)

Populært