Meny

HRS ber havarikommisjonen granske båtbrannen i Oslofjorden

En person ble sittende fast under en brennende fritidsbåt i Oslofjorden ved Hvitsten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge vil be havarikommisjonen granske båtbrannen ved Hvitsten i Oslofjorden lørdag kveld. En person er bekreftet omkommet.

Det var politiet som bekrefter dødsfallet overfor VG.

– Vi har en bekreftet omkommet, sa innsatsleder for politiet, Erik Loe, til avisa lørdag.

En person ble hentet tilsynelatende uskadd opp av vannet fra den overtente båten, men den andre ble sittende fast. Klokka 19.36 meldte redningsmannskapene om at en person ble tatt opp av vannet og tatt hånd om av helsepersonell.

Gransking

HRS Sør-Norge vil be havarikommisjonen granske brannen, sier redningsleder Eirik Valle i HRS til NRK.

– Det er noe spesielt at folk blir sittende fast under en båt som er i brann, sier han.

– Vi har overlatt til politiet å klargjøre forløpet. Vi registrerer at båten var overtent, den brant ned og sank rett utenfor Hvitsten. Personen som var fast i båten ble frigjort av ytterligere redningsdykkere fra brannvesenet før den sank.

Valle sier HRS har varslet Sjøfartsdirektoratet som igjen vil gjøre henvendelse til havarikommisjonen for eventuelt å kunne se noe på årsakssammenhengen.

Hang fast

Redningsskøyta Elias, et Sea King redningshelikopter og dykkere og en brannbåt fra Oslo brann- og redningsvesen bisto i arbeidet.

– Det jobbes på stedet med opphenting av en person i vannet. Vedkommende henger fast i skroget under båten ukjent, sa vakthavende redningsleder Nils Ole Sunde ved HRS til NTB like før klokka 19.30. Kort tid etter fikk de personen løs, men vedkommende ble erklært død en time senere.

Hoppet i sjøen

Ifølge VG var det en kvinne som skal ha blitt sittende fast, mens en mann ble reddet opp. Mannen ble plukket opp av en fritidsbåt og satt i land etter å ha kastet seg i vannet da det begynte å brenne i den 45 fot store plastbåten.

– Den andre har nok på et eller annet vis hoppet i sjøen og blitt hengende fast i noe, sier Sunde.

Redningslederen kan ikke si noe om årsaken til at det begynte å brenne i båten. Cabincruiseren begynte å brenne mens den lå i sjøen mellom Hvitsten i Vestby og Hurum i Buskerud. Sent lørdag kveld vil ikke politiet bekrefte til NTB om den omkomne er en kvinne.

– Vi jobber enda med å varsle pårørende. Vi vil ikke kunne gå ut med noe mer informasjon før ut på dagen søndag, sier operasjonsleder Håkon Nilsen i Øst politidistrikt.

(©NTB)

Populært