Meny

Castro: Trumps Cuba-politikk er et tilbakeslag

Cubas president Raul Castro mener Donald Trumps harde linje mot landet er et tilbakeslag for landenes forhold. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cubas president Raul Castro mener at USAs president Donald Trumps harde linje mot landet er et tilbakeslag for landenes forhold.

– Kunngjøringen fra den nåværende presidenten betyr et tilbakeslag i bilaterale forhold, sa Castro i et TV-intervju natt til lørdag.

Castro kritiserte Trump, som gjeninnførte enkelte av restriksjonene overfor øystaten – to år etter at tidligere president Barack Obama fikk begrenset deler av embargoen som ble innført i 1962. I 2015 møttes Castro og Obama til de første direkte samtalene mellom to statsledere for de to landene siden 1961.

– Cuba har mye å være stolt av, og landet trenger ikke å få leksjoner fra USA eller noen andre, sa Castro.

Endringene til Trump innebærer at det blir vanskeligere for amerikanere å besøke øya som turister. I tillegg gjeninnføres flesteparten av restriksjonene på amerikansk forretningsvirksomhet med selskaper som knyttes til det cubanske militæret – noe som inkluderer mange statlige hoteller og restauranter på Cuba.

Den offisielle responsen fra Cuba på Trumps kunngjøring tidligere i år er opprettholdt. Den uttrykte uenighet overfor innstrammingene, men understreket åpenhet for å fortsette en «respektfull forhandling».

(©NTB)

Populært