Meny

Perus ekspresident fengsles

Perus tidligere president, Ollanta Humala, og hans kone Nadine Heredia sier de ikke har noen planer om å forlate landet mens korrupsjonsetterforskningen pågår. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Perus tidligere president Ollanta Humala fengsles i 18 måneder for å forhindre at han forlater landet under en pågående korrupsjonsetterforskning. 

Humala er blant annet mistenkt for å ha mottatt bestikkelser på 3 millioner dollar fra entreprenørselskapet Odebrect under valgkampen i 2011.

Påtalemyndigheten i Peru ba retten om å fengsle Humala og hans kone Nadine Heredia i opptil 18 måneder. Dette fordi at de ikke skal forlate landet mens etterforskningen pågår. Torsdag fikk de medhold fra dommer Richard Concepcion.

Paret er også mistenkt for hvitvasking og for å ha mottatt svarte penger fra den tidligere presidenten i Venezuela, Hugo Chávez.

55 år gamle Humala, som avsluttet sin presidentperiode i 2016, benekter alle anklagene.

– Dette er et eksempel på misbruk av makt, og vi skal bruke dette for å forsvare våre og andres rettigheter, tvitret Humala på vei til retten torsdag. Tidligere samme dag uttalte han at fengsling ikke ville være nødvendig ettersom han ikke har planer om å rømme landet.

– Vi blir her. Vi har til og med levert inn passene våre, sa Humala da han møtte pressen torsdag.

Det var i april det kom fram det brasilianske selskapet Odebrect hadde betalt 3,4 milliarder dollar, tilsvarende nær 30 milliarder kroner, i bestikkelser over en periode på ni år.

(©NTB)

Populært