Meny

Tillerson ser en åpning for dialog i Qatar-konflikten

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske utenriksministeren Rex Tillerson sier han har sett en endring i konflikten mellom Qatar og Saudi-alliansen.

– Jeg ser det er en vilje til å være mer åpen for dialog. Det var ikke tilfellet før jeg kom, sier Tillerson til nyhetsbyrået AP.

Tillerson snakket med reportere før han satte seg på flyet tilbake til USA.

Saudi-Arabi, Bahrain, De forente arabiske emirater og Egypt har i en måned boikottet Qatar og innført blokade. De fire landene anklager Qatar for å støtte terrorisme og ha for tette bånd til Iran.

Tillerson har bedt de arabiske landene om å være konkrete med områdene de mener må endres. Utenriksministeren mener at noe av problemet kan løses raskt.

– Hvis vi kan få til å løse noen av problemene, fordi vi har en måte å komme videre på nå, håper jeg at dette er starten på å normalisere forholdet, sier Tillerson.

Saudi-Arabia og deres allierte har blant annet krevd at Qatar stenger den uavhengige TV-kanalen Al Jazeera og andre medier, bryter de diplomatiske båndene med Iran, kaster ut tyrkiske styrker som er stasjonert ved en militærbase i landet, og slutter å støtte opposisjonelle grupper i andre land.

(©NTB)

Populært