Trump til Paris for å feire den franske nasjonaldagen

President Donald Trump og førstedame Melania Trump på vei til Paris onsdag kveld lokal tid. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
President Donald Trump og førstedame Melania Trump på vei til Paris onsdag kveld lokal tid. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump har reist fra den politiske stormen i Washington for å møte president Emmanuel Macron og feire den franske nasjonaldagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Presidentflyet Air Force One tok av fra Washington onsdag kveld lokal tid.

– Klar for å reise til Frankrike etter invitasjon fra president Macron for å feire og hedre Bastilledagen og 100 år siden USAs deltakelse i første verdenskrig, skrev Trump på Twitter.

Dagen som æresgjest i den franske hovedstaden inkluderer en tur til Napoleons grav og middag i Eiffeltårnet.

I kjølvannet i Washington virvler den politiske stormen rundt Trump og anklagene om Russlands antatte forsøk på å hjelpe presidenten i fjorårets valgkamp. Tidligere på dagen avviste han at han visste om sin eldste sønn, Donald Trump jr., sitt møte med den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja i juni i fjor. Formålet med møtet var å innhente opplysninger som kunne skade Hillary Clinton, den demokratiske kandidaten, før fjorårets presidentvalg.

I ettertid har Trump jr. omtalt møtet som "20 bortkastede minutter".

Samtalene mellom Trump og Macron er ventet å handle om felles innsats for å bekjempe den ytterliggående islamistgruppa IS i Irak og Syria. Der er allerede fransk og amerikansk militær i kamp side om side.