Meny

Trump til Paris for å feire den franske nasjonaldagen

President Donald Trump og førstedame Melania Trump på vei til Paris onsdag kveld lokal tid. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Donald Trump har reist fra den politiske stormen i Washington for å møte president Emmanuel Macron og feire den franske nasjonaldagen.

Presidentflyet Air Force One tok av fra Washington onsdag kveld lokal tid.

– Klar for å reise til Frankrike etter invitasjon fra president Macron for å feire og hedre Bastilledagen og 100 år siden USAs deltakelse i første verdenskrig, skrev Trump på Twitter.

Dagen som æresgjest i den franske hovedstaden inkluderer en tur til Napoleons grav og middag i Eiffeltårnet.

I kjølvannet i Washington virvler den politiske stormen rundt Trump og anklagene om Russlands antatte forsøk på å hjelpe presidenten i fjorårets valgkamp. Tidligere på dagen avviste han at han visste om sin eldste sønn, Donald Trump jr., sitt møte med den russiske advokaten Natalja Veselnitskaja i juni i fjor. Formålet med møtet var å innhente opplysninger som kunne skade Hillary Clinton, den demokratiske kandidaten, før fjorårets presidentvalg.

I ettertid har Trump jr. omtalt møtet som "20 bortkastede minutter".

Samtalene mellom Trump og Macron er ventet å handle om felles innsats for å bekjempe den ytterliggående islamistgruppa IS i Irak og Syria. Der er allerede fransk og amerikansk militær i kamp side om side.

(©NTB)

Populært