Baby skutt og drept på sykehus i Den sentralafrikanske republikk

Artikkelen fortsetter under annonsen

To væpnede menn angrep et sykehus og skjøt og drepte en baby i Den sentralafrikanske republikk, ifølge Leger Uten Grenser (MSF), som må trekke seg ut av byen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To pistolmenn gikk til angrep på et sykehus i byen Zemio sørøst i Den sentralafrikanske republikk. En by hvor omkring 7.000 mennesker gjemmer seg for volden som pågår, sa MSF i en uttalelse.

De to mennene truet en familie, og barnets mor prøvde å dekke over sitt barn. Moren ble skutt, og kula traff barnets hode, som døde momentant.

– Dette barnet ble skutt i morens armer, på et medisinsk senter – de to stedene et barn skal være tryggest, sa Mia Hejdenberg, leder for MSFs arbeid i Den sentralafrikanske republikk.

Organisasjonen hevder at de ble tvunget til å trekke seg fra byen etter angrepet, og forlot flere tusen mennesker som ikke har fått medisinsk behandling.

I begynnelsen av juli var det sammenstøt i Zemio mellom en fraksjon av Seleka-militsen og en kristen selvforsvarsgruppe. Minst 20 ble drept og omkring 40 ble såret i kampene.

Representanter for regjeringen og en rekke væpnede grupper i Den sentralafrikanske republikk signerte tidligere i juni en våpenhvileavtale i Roma. Siden er det meldt om over 100 drepte i kamper i landet.