Meny

13 års fengsel for knivdrap på morens samboer

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svensk 30-åring som er funnet skyldig å i ha drept sin mors samboer, er i Kristiansand tingrett dømt til 13 års fengsel. Dommen er anket. 

Mannen hevdet at knivstikkingen var et uhell, men har nå blitt dømt for drap, ifølge Fædrelandsvennen. Dommen er allerede anket.

– Han opprettholder at han ikke har gjort det med vilje og mener seg uriktig dømt. Han tok dommen veldig tungt, sier 30-åringens forsvarer, advokat Svein Kjetil Svendsen.

Den svenske mannen hevdet i retten at han knivstakk morens samboer, en 43-åring fra Polen, ved et uhell da han skulle skjære brød, men ble altså ikke trodd. I dommen heter det:

«Retten finner bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte med viten og vilje stakk avdøde i brystet med kniv. Tiltalte har således forsettlig påført avdøde et knivstikk».

Mannen er tidligere domfelt i Sverige for å ha knivstukket sin bror, noe som trakk i skjerpende retning for straffeutmålingen i Kristiansand tingrett. 30-åringen ble også dømt til å betale 200.000 i oppreisningserstatning til tre etterlatte i Polen, samt sin egen mor.

Anken er nå til behandling og 30-åringens forsvarer vet ikke når en eventuell ankesak vil komme opp.

Populært