Meny

Minst 16 omkom da militærfly styrtet i USA

 
Politifolk og lokale innbyggere i nærheten av stedet hvor militærflyet styrtet i Mississippi. Foto: AP/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt i forkant av at et amerikansk militærfly med 16 personer ombord styrtet i delstaten Mississippi. 

Ulykken fant sted omkring 135 kilometer nord for delstatshovedstaden Jackson. En lokal tjenestemann bekrefter overfor CNN at alle 16 var om bord i flyet, og at ingen av dem overlevde ulykken.

En talsperson for det amerikanske marineinfanteriet bekrefter at et av deres fly er blitt rammet av en ulykke. Flyet av typen KC-130 brukes til å fylle drivstoff på andre fly i lufta.

Marinekorpset opplyser at årsaken til ulykken etterforskes med bistand fra FBI. En talsperson for Marinen sier det ikke er mistanke om det har skjedd noe kriminelt.

– De ser gjennom vrakrestene og skal samle inn informasjon fra det for å oppklare hva som skjedde, sier talspersonen.

Flyet styrtet på en åker i Leflore County. Kraftig, sort røyk steg opp fra vraket, og brannfolk måtte holde avstand på grunn av kraftige eksplosjoner. Den tykke røyken kunne ses på flere kilometers avstand.

Brannsjef i byen Greenwood, Marcus Banks, opplyser at de fikk melding om ulykken mandag klokken 16 lokal tid. Fem timer senere ble 16 personer bekreftet døde.

Et øyenvitne har fortalt at han hørte et smell og så flyet i spinn på vei nedover mens røyk kom ut av den ene motoren. Flyet ble fullstendig knust i sammenstøtet med bakken.

– Bønneplantene på åkeren når deg til livet, og det var ikke mye som stakk over bønnene, forteller øyenvitnet Andy Jones.

(©NTB)

Populært