Meny

Dødstallet etter flommen i Japan har steget til 25

Flommen som herjer sør i Japan har ødelagt bygninger, veier og broer. Bildet fra fredag viser totalskadde hus er i Fukuoka, sørvest i Japan. Foto: Koji Harada / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flommen sør i Japan har krevd 25 menneskeliv de siste dagene. Redningsmannskaper leter fortsatt etter overlevende.

25 personer er fortsatt meldt savnet etter flommen sør i Japan, og fem personer er kritisk skadd, opplyser lokale myndigheter.

Tykt slam og kraftig nedbør har gjort letingen etter overlevende ekstra krevende for de flere tusen redningsarbeiderne. Over 100 mennesker skal fortsatt være sperret inne av vannmassene, ifølge nyhetsbyrået Kyodo. Tusenvis av innbyggere er evakuert.

Japans statsminister Shinzo Abe avlyste sin tur til Estland i forbindelse med sin reise i Europa som inkluderte G20-toppmøtet i Hamburg. Onsdag vil han besøke Fukuoka- og Oita-prefekturene på øya Kyushu, som er hardest rammet, for å snakke med frivillige og lokale myndigheter.

De voldsomme vannmassene har gått hardest utover Kyushu, den sørligste av Japans fire hovedøyer. Deler av øya er helt rasert etter at elver har gått over sine bredder og gjørme har feid med seg alt fra veier til boliger og skoler.

Tirsdag er det meldt at det voldsomme regnværet vil fortsette.

(©NTB)

Populært