Søk etter mann i Muldalsfossen avsluttet for natten

Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søket etter en mann i 60-årene som skal ha falt ut i Muldalsfossen i Møre og Romsdal søndag er avsluttet for natten, og blir gjenopptatt mandag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søket avsluttes for natten og gjenopptas i morgen tidlig. Den savnede er fortsatt ikke lokalisert, opplyser politiet på Twitter ved midnatt natt til mandag.

Søndag deltok både et SeaKing redningshelikopter og en alpin redningsgruppe i søket etter mannen som skal ha falt ut i fossen.

– Nå søker vi med klatrere som tar seg nedover langs siden av fossen, sa operasjonsleder Borge Amdam i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB i 21-tiden søndag.

– Vi jobber aktivt for å få lokalisert mannen og vi har også droner som leter i området nedenfor kulpen. Selv om det er lite sannsynlig at han er blitt ført videre nedover elva, sa han videre.

Ifølge Sunnmørsposten skled mannen utfor stien like ved en bro ved toppen av vannfallet. Mannen, som er i 60-årene, gikk sammen med et turfølge. Da han skled, forsvant han ut av syne bare noen få meter fra fossen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannvesenet deltar i søket med redningsdykkere og mannskap som har lett langs elvebredden.

Den første meldingen om hendelsen kom søndag klokka 17.02. Politiet opplyste at en utenlandsk person hadde falt ut i vannet og at alle tilgjengelige ressurser var på vei til stedet.

Muldalsfossen, som ligger ved Tafjorden i Norddal kommune, er en av de høyeste fossene på Sunnmøre. Fossen har et fall på om lag 200 meter og utgjør siste del av Muldalselva før den ender i Tafjorden.