Feirer milliardsatsingen Citybanan i Stockholm

Svenskenes nye togtunnel åpnet søndag i Stockholm. Citybanan har kostet 16,5 milliarder svenske kroner og tatt nær ni år å bygge.

Den nye pendlertogtunnelen skal fjerne flaskehalsen i togtrafikken sør i Stockholm, fordoble sporkapasiteten og øke punktligheten i togtrafikken.

Statsminister Stefan Löfven var en av dem som feiret innvielsen av Citybanan i Stockholm med en prøvetur, blant annet sammen med samferdselsminister Anna Johansson.

– Det har vært en folkefest, og helt fantastisk å få være med på jomfruturen til Citybanan under Stockholm, sier Johansson.

Prosjektleder for Citybanan, Kjell-Åke Averstad, sa at det føltes godt endelig å kunne introdusere togtunnelen for de reisende.

Samtidig skjer det med et visst vemod. Under byggingen av tunnelen har fem personer omkommet i arbeidsulykker.

– Det er noe som har gått hardt inn på alle. Det er klart at man tenker spesielt på de på en dag som denne, sa Averstad.

INVIGNING AV CITYBANAN

Svenskene kunne søndag feire åpningen av den nye Citybanan i Stockholm. Prislappen er på 16,5 svenske milliarder kroner og har tatt nær ni år å bygge. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Les også: 

Stockholm setter opp likekjønnede trafikklys

Børster støv av seilskutetiden

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden