Liu Xiaobos tilstand forverret

Tilstanden til den kinesiske nobelprisvinneren Liu Xiaobo (61) er forverret og han får nå næring intravenøst. Her et foto fra en video som ble tatt opp med ham i 2008, året før han ble arrestert. Foto: AP / NTB scanpix
Tilstanden til den kinesiske nobelprisvinneren Liu Xiaobo (61) er forverret og han får nå næring intravenøst. Her et foto fra en video som ble tatt opp med ham i 2008, året før han ble arrestert. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilstanden til den kinesiske nobelprisvinneren Liu Xiaobo (61) er forverret, og han får nå næring intravenøst på sykehuset i Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kreftsyke Liu spiste dårlig og fikk stadig mer væske i kroppen, heter det i en uttalelse fra universitetssykehuset i Shenyang.

Liu, som ble tildelt Nobels fredspris i 2010, ble diagnostisert med langt fremskredet leverkreft i mai. Han ble fengslet i elleve år i 2009 for undergraving av staten og er underlagt strengt oppsyn på sykehuset.

Tilstanden hans har forverret seg de siste dagene, ifølge sykehuset. På torsdag sa legene hans at de hadde sluttet å gi ham medisiner mot sykdommen for å spare leveren hans.

En tysk lege skal ha fått lov til å besøke Liu fredag, ifølge South China Morning Post , som la til at også en amerikansk lege ble invitert til å undersøke den syke 61-åringen.

Myndighetene har avvist hans forespørsler om å reise utenlands for behandling med sin kone, Liu Xia. FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad Al Hussein, oppfordret kinesiske myndigheter til å tillate en FN-tjenestemann å besøke ham.

– Vi har så langt ikke mottatt noe svar fra den kinesiske regjeringen på denne forespørselen, sier FNs talskvinne Liz Throssell.