28 fanger drept i mexicansk fengsel

I alt 28 fanger ble drept og tre såret da rivaliserende gjenger gikk løs på hverandre i fengsel i Acapulco i Mexico grytidlig torsdag morgen. Her sperrer politiet veien inn til fengselet. Foto AP / Bernandino Hernandez / NTB scanpix
I alt 28 fanger ble drept og tre såret da rivaliserende gjenger gikk løs på hverandre i fengsel i Acapulco i Mexico grytidlig torsdag morgen. Her sperrer politiet veien inn til fengselet. Foto AP / Bernandino Hernandez / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I alt 28 fanger ble drept og tre såret da rivaliserende gjenger gikk løs på hverandre i fengsel i Acapulco i Mexico grytidlig torsdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et tilsvarende oppgjør i et fengsel nord i landet i februar ble 49 fanger drept, det blodigste fengselsopprøret i Mexico på mange år. Dette sammenstøtet var mellom innsatte fra Zetas- og Golf-narkotikakartellene.

I juni forelå det en rapport fra mexicanske myndigheter som påpekte at mange av landets fengsler er usikre, overfylte og underbemannede.

Den nasjonale menneskerettighetskommisjonen undersøkte forholdene i over 190 statlige, lokale og føderale fengsler. De fant blant annet at innsatte ofte kontrollerte områder inne i fengslene eller hadde smuglergods innenfor murene.

Personvernpolicy