De første flyktningene fra Syria har landet i Frankrike

De første 16 syriske flyktningene som skal bo i Frankrike som ledd i en humanitær korridor, kom til Paris sent onsdag. Frankrike er det andre landet i Europa som oppretter en korridor av denne typen, etter Italia. Her en syrisk flyktningfamilie på Leonardo da Vinci-flyplassen i Roma tirsdag. Foto: Telenews / ANSA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
De første 16 syriske flyktningene som skal bo i Frankrike som ledd i en humanitær korridor, kom til Paris sent onsdag. Frankrike er det andre landet i Europa som oppretter en korridor av denne typen, etter Italia. Her en syrisk flyktningfamilie på Leonardo da Vinci-flyplassen i Roma tirsdag. Foto: Telenews / ANSA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
De første 16 syriske flyktningene som skal bo i Frankrike som ledd i en humanitær korridor, kom til Paris sent onsdag kveld.

– For første gang på sju år føler jeg meg trygg, sa 59 år gamle Nasser da han gikk av flyet fra Libanon og ble møtt med applaus fra familier og aktivister som tok imot flyktningene på Charles de Gaulle-flyplassen.

Nasser er opprinnelig fra Homs og har vært flyktning i Libanon siden 2013. Han skal nå bosette seg i den franske byen Pau med sin kone og parets to barn.

I alt 500 flyktninger skal starte et nytt liv i Frankrike innen 2018 i henhold til avtalen mellom den franske staten og fem kristne organisasjoner som ble inngått i mars.

De kristne gruppene vil ta seg av flyktningenes opphold, mens staten gir dem visum og flyktningstatus.

Frankrike er det andre landet i Europa som oppretter en humanitær korridor av denne typen, etter Italia.

(©NTB)

Populært