Dødstallet stiger i Venezuela

Tre måneder etter at de voldsomme demonstrasjonene mot regjeringen i Venezuela begynte, har antall døde økt til 90.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokat Luisa Ortega Diaz, som er president Nicolas Maduros mest profilerte kritiker – la til at 4.658 demonstranter for tiden blitt etterforsket for drap, overfall eller hærverk.

Ortega sa at hennes kontor bare har begrenset adgang til å etterforske sakene, siden mange av dem er sendt til en militær domstol som er opprettet for å få dømt demonstranter fortløpende. Hun betegnet militærdomstolen som «et mysterium».

Den 59 år gamle advokaten, tidligere statsråd under Maduro, som vendte seg mot ham i vår, er selv under etterforskning i en fem dagers høring som startet tirsdag i landets høyesterett. Dersom det blir avdekket noe klanderverdig i løpet av saken, risikerer hun å miste stillingen.

Venezuela har hatt en bølge av voldelige protester utløst av et mislykket forsøk fra høyesterett om å frata den opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingen makt. Retten er lojal mot den sittende presidenten Nicolás Maduro.

Personvernpolicy