Colombiansk opprørsleder utskrevet fra sykehus

FARC-lederen Rodrigo Londoño (bildet) ble tirsdag utskrevet fra et sykehus der han ble behandlet etter å ha hatt et mildt hjerneslag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FARC-lederen Rodrigo Londoño (bildet) ble tirsdag utskrevet fra et sykehus der han ble behandlet etter å ha hatt et mildt hjerneslag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lederen for Colombias FARC-gerilja ble tirsdag utskrevet fra et sykehus der han ble behandlet etter å ha hatt et mildt hjerneslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha tilbrakt to dager på sykehuset, har Rodrigo Londoño (58) nå reist til Cuba for å fortsette sin rekonvalesens, opplyste colombianske myndigheter.

Legene sa at FARC-lederen tok seg til et sykehus i Villavicencio i Colombia på egen hånd på søndag etter å ha hatt problemer med å snakke og bevege den venstre armen.

Det skjedde en uke etter at geriljaen fullførte overleveringen av sine våpen, i henhold til fredsavtalen og i håp om å avslutte en mer enn 50 år gammel krig.

Sykehuset opplyste at Timochenko, som er hans kallenavn, hadde fått tilbake nesten all førlighet i armen og fått tilbake evnen til å snakke.

Årevis med samtaler banet vei for avtalen der Cuba sammen med Norge var tilrettelegger for fredsprosessen.

Londoño følte de første symptomene på hjerneslag på søndag da han forberedte seg til å besøke ett av de 26 stedene i Colombia der tusenvis av FARC-medlemmer hadde samlet seg for å vende tilbake til det sivile samfunnet.