Kina vil foreslå nordkoreansk løsning i FN

Kina ber USA og Sør-Korea å slutte med militærøvelser på den koreanske halvøya i bytte mot at Nord-Korea utsetter sine kjernefysiske og ballistiske missiler-programmer. Her vises et bilde av en nordkoreansk rakettoppskyting på en skjerm i Seoul i Sør-Korea. Foto: AP / Ahn Young-joon / NTB scanpix
Kina ber USA og Sør-Korea å slutte med militærøvelser på den koreanske halvøya i bytte mot at Nord-Korea utsetter sine kjernefysiske og ballistiske missiler-programmer. Her vises et bilde av en nordkoreansk rakettoppskyting på en skjerm i Seoul i Sør-Korea. Foto: AP / Ahn Young-joon / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kina ber USA og Sør-Korea slutte med militærøvelser på den koreanske halvøya. Et forslag til løsning på den langvarige konflikten i området blir lagt fram i FN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom USA og Sør-Korea følger oppfordringen, vil Kina be Nord-Korea utsette sine kjernefysiske og ballistiske missil-programmer, sa Kinas FN-ambassadør mandag.

Ambassadør Liu Jieyi advarte også om at dersom spenningene i regionen øker, kan situasjonen komme ut av kontroll og få katastrofale følger. Liu håper å få støtte i FNs sikkerhetsråd for en løsning som kan lette spenningen på halvøya.

Lius kommentarer kommer etter at Kinas president Xi Jinping sa til president Donald Trump i en telefonsamtale tidligere mandag at relasjonen mellom Kina og USA er blitt påvirket av negative faktorer. Ytringen kom etter at Trump innførte sanksjoner mot en kinesisk bank som er beskyldt for å drive virksomhet med Nord-Korea.

Trumps administrasjon har bedt Kina om hjelp til å få bukt med den kjernefysiske trusselen fra Nord-Korea, men i forrige uke sa den amerikanske presidenten at tiden for strategisk tålmodighet med det nordkoreanske regimet er over.

Personvernpolicy