Risikerer å måtte betale for tomme lensmannskontorer

Selv om politiet flytter ut, er det ikke sikkert husleien slutter å løpe. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Selv om politiet flytter ut, er det ikke sikkert husleien slutter å løpe. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Når nærpolitireformen gjennomføres blir flere lensmannskontorer overflødige. Men politiet risikerer å måtte fortsette å betale husleie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når flere lensmannskontorer skal avvikles i forbindelse med nærpolitireformen, risikerer politiet å måtte fortsette å betale husleie selv om de ikke har behov for lokalene lenger, skriver Dagsavisen.

Avisen har snakket med flere eiere som kan fortelle at de ikke har mottatt noen oppsigelse på leiekontrakter som kan ha et års oppsigelsestid. Ett eksempel er Sigdal i Buskerud. Allerede i mai eller juni neste år kan kontoret bli lagt ned i forbindelse med reformen, men kontrakten går ut først på slutten av 2019.

– De lokalene blir stående tomme, hvis vi da ikke finner ut at vi skal bruke dem til noe annet, som å lagre utstyr der, eller til kontorer, sier Line Grøtsund, som er prosjektleder for nærpolitireformen i distriktet.

Antall lensmannskontorer skal reduseres fra 340 til 225, og seniorrådgiver Kåre M. Hansen i Politidirektoratet sier det er opptil det enkelte distrikt å håndtere eventuelle leieforhold.

Personvernpolicy