30 drept sist helg i Sinaloa i Mexico

Kampene mellom narkotikagjengene i den mexicanske delstaten Sinaloa toppet seg sist helg med 30 drepte. Her er bilde fra et åsted i byen Navolato i Sinaloa tatt 29. juni. Foto: AP / Enric Marti / NTB scanpix
Kampene mellom narkotikagjengene i den mexicanske delstaten Sinaloa toppet seg sist helg med 30 drepte. Her er bilde fra et åsted i byen Navolato i Sinaloa tatt 29. juni. Foto: AP / Enric Marti / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampene mellom narkotikagjengene i den mexicanske delstaten Sinaloa toppet seg sist helg med 30 drepte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sinaloa på Mexicos nordlige Stillehavskyst er hjemmebanen til landets mest aktive narkotikasmuglere. Etter en relativt rolig periode, har det siste året vært spekket med skyting, vold og drap.

Dette tilskrives posisjonering mellom fraksjonene i narkotikakartellet i delstaten i kjølvannet av arrestasjonen av Joaquin «El Chapo» Guzman i fjor. Han ble deportert til USA i januar.

Volden har også blusset opp i andre deler av Mexico og har gjort årets maimåned til den dødeligste siden 1997, da den første drapsstatistikken ble ført, med 2.186 drap.

Striden i Sinaloa står mellom Guzmans sønn og en gruppe anført av en av hans tidligere assistenter, Damaso Lopez Nunez, som nylig ble pågrepet og arrestert.

Men andre grupper skal også være involvert, inkludert Beltran Levya-kartellet og en gjeng ledet av Guzman bror Aureliano.