FARC-leder innlagt på sykehus med hjerneslag

FARC-lederen Rodrigo Londoño (bildet) er innlagt på sykehus etter å ha fått et hjerneslag, opplyser sykehuskilder i Colombia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FARC-lederen Rodrigo Londoño (bildet) er innlagt på sykehus etter å ha fått et hjerneslag, opplyser sykehuskilder i Colombia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

FARC-lederen Rodrigo Londoño (58) er innlagt på sykehus etter å ha fått et hjerneslag, opplyser sykehuskilder i Colombia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Londoño, som også er kjent under navnet Timochenko, kom selv til sykehuset i Villavicencio i øst-Colombia fordi han følte seg utmattet og hadde mistet følelsen i den ene armen. Det skjedde bare dager etter at geriljagruppen hadde overlevert de siste våpnene som følge av den historiske våpenhvilen i landet.

Legene sa på en pressekonferanse at han får intensiv behandling, men er på bedringens vei fra det de beskrev som en midlertidig blokkering av blod til hjernen.

Ifølge de siste meldingene fra sykehuset der FARC-lederen er innlagt, er tilstanden hans tilfredsstillende. Det blir opplyst at han er våken og klar.

Selv har Timochenko skrevet til sine tilhengere på Twitter at «alt står bra til» samtidig som han takker for støtten og den hjelpen han har fått på sykehuset.

Les også:

FARC-geriljaen i Colombia er avvæpnet

FARC-lederen kommer til Oslo

Personvernpolicy