Branntomtene i Sogndal skal undersøkes 

Sogndal 20170702. Brannmannskaper jobber med å slukke en brann i Sogndal sentrum. Foto: Jan Inge Fardal / Sogn Avis / NTB scanpix
Sogndal 20170702. Brannmannskaper jobber med å slukke en brann i Sogndal sentrum. Foto: Jan Inge Fardal / Sogn Avis / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Årsaken til en brannen som førte til at to bolighus ble totalskadd i Sogndal er ikke klarlagt. Kriminalteknikere skal undersøke husene så fort de er kjølt ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om brannen klokka 1.52 natt til søndag, og store deler av Sogndal sentrum var røyklagt. Ingen kom til skade i brannen, men fem personer ble undersøkt av lege og 14 personer evakuert fra nærliggende hus.

De lokale brannmannskapene i Sogndal fikk assistanse fra både Førde og Leikanger, og frivillige fra Røde Kors og Sivilforsvaret bisto også sammen med flere politipatruljer.

Jan Gunnar Holvik på 110-sentralen opplyser til NTB at brannvesenet fikk begrenset spredningsfaren betraktelig rundt klokka 3.30.

Alle personene som var i husene kom seg ut. De ble fraktet til kommunehuset i Sogndal.

Årsak ukjent

Årsaken til brannen er ikke kjent. Den vil bli etterforsket, og det vil bli foretatt avhør av vitner søndag, opplyser politiet. Så snart branntomten er kjølig nok vil kriminalteknikerne gjøre sine undersøkelser for å prøve å finne årsaken til brannen.

Fem studenter

En av dem som bor i et av husene som brant, er Joakim Fossheim. Han var på vei hjem for å legge seg da han oppdaget brannen.

– Jeg har mistet alt. Veldig mye klær og friluftsutstyr. Men det er bare materielle ting, så det er ikke noen krise. Jeg skal alltids klare å få nytt, sier Fossheim til NRK.

I det ene huset bodde det fem studenter. I det andre huset bodde en familie.

Fryktet ny Lærdal-brann

Fossheim forteller at han fryktet en ny Lærdal-brann i det tettbebygde strøket med trehus. Over 40 bygninger gikk tapt i den brannen.

– Heldigvis var brannvesenet raskt på stedet og fikk avgrenset det til to hus, sier Fossheim.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy