Minst fire drept og åtte skadd i opptøyer Venezuela

En lege bærer et barn i sikkerhet etter tåregassangrep under demonstrasjoner i Caracas i Venezuela lørdag. I tre måneder har folket protestert over hele landet mot president Nicolás Maduro. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix
En lege bærer et barn i sikkerhet etter tåregassangrep under demonstrasjoner i Caracas i Venezuela lørdag. I tre måneder har folket protestert over hele landet mot president Nicolás Maduro. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire demonstranter ble drept i byen Barquisimeto i nye sammenstøt fredag. Opprøret fortsetter i det kriserammede landet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Myndighetene i Venezuela bekrefter dødsfallene og sier åtte personer også ble såret fredag. Myndighetene opplyser at 89 personer er drept i demonstrasjoner og sammenstøt siden april.

Det foreligger ingen offisielle detaljer om de siste dødsfallene, men et medlem av Venezuelas lovgivende forsamling sier ofrene er i alderen 20 til 49 år og at de ble skutt til døde.

Barquisimeto ligger sentralt i Venezuela, 350 kilometer vest for hovedstaden Caracas.

Lørdag var det tre måneder siden opprøret mot president Nicolás Madura eskalerte i store demonstrasjoner og krav om at han må gå av.

I tillegg til at 89 er drept, er rundt 1.000 personer rapportert såret og 3.500 arrestert i opptøyene.