To fengslet for å ha forlatt hjelpeløs mann

En sivil politibil står i nærheten av Støletorget i Bergen, der en død mann ble funnet i en leilighet torsdag. Tre personer er siktet for å ha hensatt ham i hjelpeløs tilstand. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
En sivil politibil står i nærheten av Støletorget i Bergen, der en død mann ble funnet i en leilighet torsdag. Tre personer er siktet for å ha hensatt ham i hjelpeløs tilstand. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To menn er varetektsfengslet, siktet for å ha hensatt en mann i hjelpeløs tilstand i en leilighet i Bergen sentrum. Mannen ble funnet død torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I utgangspunktet var tre menn framstilt for varetektsfengsling lørdag. En 51 år gammel mann ble løslatt, men beslutningen ble anket av politiadvokat Eli Vanheim. Dermed må han sitte i varetekt inntil lagmannsretten behandler saken på nytt. Det skjer trolig tidlig i neste uke, skriver Bergensavisen.

De to andre mennene – på 32 og 24 år – ble varetektsfengslet i fire uker. 24-åringen må sitte i full isolasjon de første to ukene. Alle tre er siktet for å ha hensatt noen i hjelpeløs tilstand og alle nekter straffskyld. Strafferammen er tre års fengsel.

Politiet har vært svært tilbakeholdne med informasjon i saken. De tre fengslingsmøtene lørdag gikk for lukkede dører.

Den døde mannen i 30-årene ble funnet i en leilighet i Stølegaten i Bergen sentrum i 17.30-tiden torsdag.

– Jeg så en meget beruset mann komme ut av huset tidligere på ettermiddagen. En stund senere kom politiet, forteller en beboer i nabolaget til avisen.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy