Sogndals matchvinner utvist i sluttminuttene

Chidiebere Nwakali scoret Sogndals vinnermål, men ble utvist på tampen av 1-0-seieren over Aalesund. Foto: Christian Blom / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Chidiebere Nwakali viste seg fram på godt og vondt i Sogndals 1-0-seier over Aalesund. På tampen ble matchvinneren utvist etter å ha taklet med knottene først.

Den 20-årige nigerianeren fikk marsjordre da han i det 84. minutt hoppet inn i en duell med Fredrik Carlsen. Dommer Trond Ivar Døvle var aldri i tvil og trakk raskt opp det røde kortet.

Nwakali hadde gitt Sogndal ledelsen etter bare to minutter i lørdagens oppgjør på Fosshaugane. Midtbanespilleren, som er innleid fra Manchester City, skrudde et frispark i keeperhjørnet til Andreas Lie.

AaFK-målvakten fikk hendene på ballen, men klarte ikke å nekte vertene nettsus. Det var ikke akkurat patent keeperspill Lie vartet opp med i den situasjonen.

Aalesund hadde sine sjanser i kampen, og bortelaget la spesielt mye trykk på Sogndal etter Nwakalis utvisning. Men selv med seks overtidsminutter klarte aldri de oransjekledde å utnytte fordelen av å ha én mann mer på banen.

– Må tåle noen trøkker

Det skal sies at det på tampen nesten var mer knuffing blant spillerne enn spill med ball. Etter kampen var ikke Sogndal-trener Eirik Bakke enig i Døvles avgjørelse om å vise ut Nwakali.

– Det var mye temperatur, og det var en god takling. Han er litt for sent ute, men vi må tåle noen trøkker om vi skal komme oss videre med fotballen her. Det er et greit gult kort, sa Bakke til Eurosport.

Både Sogndal og Aalesund kom til flere store muligheter, men det ble kun med den ene nettkjenningen som kom nesten før de over 5089 frammøtte hadde rukket å sette seg ordentlig til rette.

– Det er fantastisk å vinne. «Chiddi» fikk en scoring og ett rødt kort, og vi vinner 1-0. Det blir ikke en bedre lørdagskveld i Sogndal enn dette. Jeg er stolt over gjengen, sa Bakke.

Det var Sogndals første seier over Aalesund i Eliteserien noensinne.

Wæhler ble historisk

Hjemmelagets stopperveteran Kjetil Wæhler satte en milepæl ved å bli tidenes eldste utespiller i Eliteserien med sine 41 år og 107 dager. Han gjorde tidligere i år comeback på fotballbanen.

Med trepoengeren bykset Eirik Bakkes menn opp til tiendeplassen på tabellen med sine 19 poeng etter 15 kamper.

Aalesund kom til kampen med 5-1-seier over Odd i ryggsekken, men lørdag kveld måtte sunnmøringene reise tomhendte hjem. Laget har kun én seier på sine fem siste seriekamper.

– Det blir en lang tur hjem til Ålesund. Bortsett fra resultatet er jeg mest skuffet over prestasjonen. Vi er ikke helt til stede i første omgang, og det plager meg litt. Vi gjør enkle feil, og tempoet blir lavere enn det vi ønsker. Da er Sogndal ekle å møte, sa AaFK-trener Trond Fredriksen til Eurosport.

Neste helg skal Sogndal ta turen til Stavanger for å møte tabelljumbo Viking. AaFK kan på sin side se fram til lokaloppgjør hjemme mot Molde.