Utlendinger ble nektet å gå i Pink Dot-parade i Singapore 

Studenten Ashleigh Ng (15) danser under en konsert i prideparken i Singapore lørdag. Foto: Wong Maye-E / AP / NTB scanpix
Studenten Ashleigh Ng (15) danser under en konsert i prideparken i Singapore lørdag. Foto: Wong Maye-E / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opptil 20.000 deltok i Singapores årlige Pink Dot-demonstrasjon for LHBT-rettigheter. Utlendinger ble nektet adgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den første Pink Dot-markeringen gikk av stabelen i 2009, og siden det har opptil 28.000 deltatt på det meste. Men i år måtte deltakerne vise identitetspapirer som viste at de bodde fast i Singapore for å kunne være med.

Adeline Yeo kunne derfor ikke delta med sin polske partner i årets parade og sier til AFP at hun er svært skuffet over myndighetenes regulering.

– Det er skuffende fordi vi gikk fra å gå sammen i London Pride i fjor, til å måtte feire dagen hver for oss, sier Yeo.

Sponsorer fra utlandet var også forbudt under årets demonstrasjon, men likevel deltok nærmere 20.000 på lørdagens arrangement, ifølge nyhetsbyrået DPA. Navnet «Pink Dot» er en referanse til «den lille røde flekken», et kallenavn mange singaporere bruker om landet sitt.

Singapore er kjent for å ha en streng politikk når det kommer til utledninger og innblanding utenifra. Sex mellom menn er ifølge loven teknisk sett også fortsatt en kriminell handling.

Men på grunn av turisme og endring i sosiale normer i den yngre generasjonen har Singapore de siste årene åpnet noe opp når det kommer til homofiles rettigheter.