Berget og Eikrem på tribunen da MFF unngikk kjempeskrell

Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget satt på tribunen da Malmö snudde kampen og slo Eskilstuna 3-2 lørdag. Foto: Emil Langvad / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Malmö var i trøbbel mot bunnlaget Eskilstuna, men reddet seg inn til 3-2-seier i Allsvenskan. Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem så kampen fra tribunen.

Innbytter Oscar Lewicki fullførte MFFs snuoperasjon med sin matchvinnerscoring i det 65. minutt. Den regjerende ligamesteren topper dermed tabellen tre poeng foran IFK Norrköping.

Mattias Svanberg ga Malmö oppskriftsmessig ledelsen etter 18 minutter. Men så kom sjokket for hjemmelaget og de over 14.000 frammøtte. Scoringer fra Omar Eddahri og Ferid Ali gjorde at lille Eskilstuna snudde kampen og ledet 2-1 til pause.

Gjestene kom til lørdagens oppgjør med kun fire poeng i ryggsekken. Det ville vært en stor skrell om årets første seier hadde kommet borte mot selveste Malmö.

Hjemmelaget tok tak tidlig i annen omgang, og det tok ikke lang tid før 2-2-scoringen kom. Yoshimar Yotún utlignet etter 53 minutter. Eskilstuna måtte også se det ene poenget ryke da Lewicki headet inn 3-2 til Malmö tolv minutter senere.

Vindheim-innhopp

Verken Jo Inge Berget eller Magnus Wolff Eikrem var i MFF-troppen lørdag. Berget måtte stå over fordi han sliter med en sene i hælen, mens Eikrems framtid i klubben er svært usikker. Den tidligere Molde-spilleren har slitt med småskader i det siste, men ifølge Aftonbladet kan han ha spilt sin siste kamp for Malmö.

Avisen meldte fredag at Eikrem ønsker seg bort allerede i sommer. Han har et halvt år igjen av kontrakten med MFF.

For øvrig fikk Andreas Vindheim et kort innhopp på åtte minutter for Malmö mot slutten av kampen.

Selv om hjemmelaget til slutt fikk med seg nok en seier, var skaden til Markus Rosenberg et stort sår i gleden. Den 34-årige MFF-kapteinen er i verste fall ute i fire til seks uker.

– Vi håper det bare er krampetendenser, sier klubbens fysioterapeut Jesper Robertsson.

Uavgjort for Tveter og Horn

Malmö har et hektisk program foran seg. Snart venter også makedonske Vardar i mesterligakvalifiseringen. Rosenberg har spilt en svært sentral rolle for klubben i Europa de siste årene.

– Det er bra at vi har en uke på oss. Vi får se hva det er med «Mackan» (Rosenberg), og vi har ellers forhåpninger om å ha med begge nordmennene våre neste helg, sa Malmös-trener Magnus Pehrsson og viste til Berget og Eikrem.

Halmstad trengte en seier for å komme seg over nedrykksstreken, men måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Elfsborg. Dermed blir Halmstad værende på nest siste plass med sine sju poeng etter 13 kamper.

Alexander Ruud Tveter spilte hele kampen for vertene, mens Jørgen Horn gjorde det samme for Elfsborg.