Kollegene hyller Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen er høyt ansett i Team Dimension Data. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Edvald Boasson Hagen er høyt ansett i Team Dimension Data. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Edvald Boasson Hagen skrytes opp i skyene av både lagkamerater og teamledelse i Dimension Data foran lørdagens åpningsetappe av Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rudsbygd-gutten er klar for sin sjuende start i verdens største sykkelritt. Debuten kom i 2010. Siden den gang har 29-åringen tatt steget til å bli en av veteranene i feltet.

– Det er gøy å ha syklet Touren så mange ganger, men forhåpentligvis har jeg mange starter igjen også, smiler Boasson Hagen til NTB.

Timene på sykkelsetet blant kolleger fra eget og andre lag har også gitt nordmannen en solid posisjon i sykkelmiljøet. I Dimension Data hagler lovordene rundt nordmannen.

– «Eddy» er en stille fyr, men aller lytter når han snakker. Han har så mye erfaring, og har i tillegg en dyp kunnskap. Det handler om den analytiske måten hjernen hans jobber på. Han snakker ikke ofte, men når han gjør det, er det alltid spesielt og med mening. Han er høyt respektert på laget, sier teamsjef Douglas Ryder til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maskin og legende

Fredag ettermiddag holdt det sørafrikanske laget pressekonferanse foran Tour de France-starten i Düsseldorf. På podiet satt Ryder flankert av Mark Cavendish, Steve Cummings og Edvald Boasson Hagen.

Da temaet ble nordmannens bidrag i laget, var lagkameratene mer enn rause med superlativene.

– Edvald er nøkkelen til dette laget. Han er en legende og leverer alltid. Han er rett og slett klasse, sa Cummings – og ble raskt supplert av Cavendish:

– Han gir alt uansett hvem det kjøres for på en etappe. Han er en maskin, og jeg tror ikke det finnes noen som ikke liker ham, lød beskrivelsen fra den seiersvante briten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beskjedne Boasson Hagen så en smule brydd ut over den uforbeholdne hyllesten.

Kaffeglad

Ekstra muntert ble det da NRKs reporter ville vite hvilke forventninger Cavendish har til sin norske lagkamerat i årets Tour de France.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– God kaffe om morgenen, svarte Cummings raskt – før både han selv, Boasson Hagen og Cavendish brøt ut i latter.

Boasson Hagen er en ivrig kaffebrygger, hvilket ikke sjelden gir lagkameratene en god start på dagen.

– Han er en av de beste baristaene på laget. Rett og slett en rockestjerne. I tillegg er han så åpen og inviterende. Han lager kaffe til alle og tilbyr. En super fyr, sier teamsjef Ryder til NTB.

I ukene som kommer handler det imidlertid om mye mer enn bare kaffe. Etappeseirer står øverst på ønskelisten i Team Dimension Data.

Øynet muligheten

Med Mark Cavendish på plass etter langt sykdomsfravær på grunn av kyssesyke, må Boasson Hagen finne seg i å spille andrefiolin i spurtene. Det hevder han å leve godt med.

– Jeg er ikke den beste spurteren på flate etapper uansett. Da er det bedre at Cav er der, og at jeg kan hjelpe han til noen gode seirer, sier Rudsbygd-gutten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men du øynet kanskje muligheten til å få spurte da Tour de France-deltakelsen til Cavendish var usikker?

– Sjansen var jo der, men jeg har hele tiden vært forberedt på at han ville rekke å bli klar, så jeg har ikke tenkt så mye på andre scenarioer, sier gudbrandsdølen.

Første sjanse til etappeseier for Boassons Hagens del kommer på mandagens etappe til Longwy.